Sisustussuunnittelu

Ruokailutila ja saareke
Kynttelikkö seinässä. Valokuva LC
Sisustussuunnittelu: vanhan omakotitalon kokonaisremontti, olohuoneeseen mm rakennetttiin uusi iso takka
previous arrow
next arrow
Slider

Olen suunnitellut erilaisten tilojen sisustuksia vuodesta 1997, jolloin perustin oman toimiston. Olen ammatiltani sisustus- ja rakennusarkkitehti. Sisustuskohteina on ollut ravintoloita, toimistoja, näyttelytiloja, hotelleja sekä satoja suomalaisia koteja. Suunnittelutyössäni pidän tärkeänä lähtökohtana kuunnella asiakkaan toiveita. Suunnittelun lopputulos voikin vaihdella täysin askeettisen modernista runsaaseen maalaistyyliin. Lisää yksityiskohtaisia esimerkkejä erilaisista sisustuskohteista voit lukea blogistani.  Jos haluat tutustua tarkemmin siihen mitä suunnittelu pitää sisällään luen täältä lisää

Suunnittelutyön laajuus vaihtelee suuresti. Minulta voi tilata esim. vain väri- tai kalustesuunnitelman. Koska olen myös rakennusarkkitehti, pystyn suunnittelemaan myös suuremmat rakennusten muutokset, laajennukset tai kokonaisen rakennuksen. Rakennuslupakuvat ja kaikki niihin liittyvät luvat hoidan asiakkaan puolesta.

Särkänniemen Koiramäki

Koiramäen apteekki Särkänniemessä. Valokuva Kauniit Kodit Ala-Peijari

Olin suunnittelemassa Koiramäen kokonaiskonseptia vuosina 2012-2013. Suunnittelin kaikki sisustukset ja viheralueet, sekä toimin Maurin Kunnaksen “silminä” koko suunnittelun ja rakentamisen ajan. Tästä linkistä pääset tutustumaan Koiramäen maailmaan, pääset talojen sisälle kurkistamaan koirien huikeaan maailmaan!

Omakotitalon peruskorjaus- ja sisustussuunnittelu

Sisustussuunnittelu Eames tuolit vanha omakotitalo remontti vanha rakennus Tampere Pirkanmaa Tampere Pirkanmaa
Osa vanhasta kivilattiasta säästettiin, muuten lattia ja muut pinnat vaihdettiin tai maalattiin. Tuolit: Eames

Vanhan 80-luvun omakotitalo remontoitiin perusteellisesti, keittiön ja pesutilojen paikat muuttuivat, seiniä purettiin, kalliota räjäytettiin. Kaikki pinnat joko vaihdettiin kokonaan tai maalattiin. Tein taloon myös ulkoväritys- ja pihasuunnitelman.

Eurohostel Katajanokka

Eurohostel, aula
Muhkean muotoiset aulan penkit ja vastaanottotiski.

Olen suunnitellut Eurohostellin tiloja jo vuodesta 1997. Ensin uudistettiin aula, sitten huoneet, pesutilat, saunaosasto ja nyt aivan viimeisenä asiakkaiden oleskelu- ja kahvikeittiötilat. Aulan kalusteet ja vastaanottotiski saivat vaikutteita läheisestä satamasta ja suomalaisista materiaaleista (koivuvaneri). Vastaanottotiskin lipat ovat vastapainolla toimivat ja ne pystyy laskemaan alas. Saunaosastoon otin idean suomalaisesta traditiosta: mustaksi poltettu sauna, vanhaa lauttaa, takorautaa ja musiikkina linnunlaulua ja veden liplatusta. Kuvassa 3d-kuva talvella valmistuva oleskelutilasta. Siinä seiniin muurataan savitiiltä,  lamput ripustetaan vesiputkista, betonia lattiaan jne. Saunan ovi

Saunan voi antaa esimakua millainen on itse sauna. Pukutila

Pukutilojen seinät tehtiin näyttämän vanhalta ulkoseinältä. Päädyssä näkyy leveästä laudasta tehty saunan ovi. Pukutila

Pukutilan peiliseinä, lamppuina ulkovalaisimet. Pesutila

Pesutilat ovat Eurohostelissa yhteiset. Suihkukopin ovet ovat paksua akryylilevyä ja toimivat kuten saluunan ovet. Lattia

Käytävän lattian kokolattiamatto mukailee Eurohostellin sisustuksen teemaa. Käytävien isot kuvat

Käytävät remontoitiin 1997. Seiniin kiinnitettiin suunnittelemamme kuvakollaasit. Tulostus muovilevylle. Eurohostel Helsinki

Eurohostelin oleskelutila, 3d suunnitelmana. Kuva Jeroen Carelse

Kanta-Hämeen keskussairaala

Sisustussuunnittelu Kanta-Hämeen Keskussairaala ravintola tuoli Vivero Bird Hämeenlinna
Sisustussuunnittelu Kanta-Hämeen Keskussairaala ravintola tuoli Vivero Bird. Valokuva LC

Sairaaloiden väriskaala on useimmiten valkoinen, siellä täällä harmaata ja vihreää. Siksi päätin tehdä ravintolasalin selvästi poikkeamaan tästä väriskaalasta, niinpä seinät ovat terrakotan oranssit. Tilaa piti saada mahdollisimman pehmeä akustiikka, kävihän syömässä koko ison sairaalan henkilökunta. Lattiaan valitsin kokolattiamaton. Alakatto purettiin ja putket jätettiin näkyviin, väleihin asennettiin akustiikka levyt. Tuoleihin halusin pehmeää muotoa, sopivat löytyivät Viveron mallistosta. Muissakin talon tiloissa käytin värejä tai tavallisesta tyylistä poikkeavia laattavalintoja.

Valikoima pesutiloja ja kodinhoitohuoneita

Pesuhuone Sisustussuunnittelu pesutilat pesuhuone kallio remontti vanha rakennus Tampere Pirkanmaa
Pesutiloissa kallio jätettiin näkyviin. Valokuva Mikko Ala-Peijari, Kauniit kodit

Poimintoja erilaisista kodeista, pesutiloista, kodinhoitohuoneista ja saunoista. Tyylejä on monia, riippuen tilaajasta ja tilasta.

Valikoima keittiöitä ja ruokailutiloja

Keittiö liesi vanha tiili
Sisustussuunnittelu: vanhan rintamamiestalon keittiön ja ruokailutilan remontti. Valokuva LC

Poimintoja erilaisista kodeista, niiden keittiöistä ja ruokailutiloista. Tyylejä on monia, riippuen tilaajasta ja tilasta.

Valikoima olohuoneita ja muita tiloja

Poimintoja erilaisista kodeista ja niiden olohuoneista ja muista tiloista. Tyylejä on monia, riippuen tilaajasta ja tilasta.