Sisustussuunnittelu

Olen suunnitellut erilaisten tilojen sisustuksia vuodesta 1997, jolloin perustin oman toimiston. Olen ammatiltani sisustus- ja rakennusarkkitehti. Sisustuskohteina on ollut ravintoloita, toimistoja, näyttelytiloja, hotelleja sekä satoja suomalaisia koteja. Suunnittelutyössäni pidän tärkeänä lähtökohtana kuunnella asiakkaan toiveita. Suunnittelun lopputulos voikin vaihdella täysin askeettisen modernista runsaaseen maalaistyyliin. Lisää yksityiskohtaisia esimerkkejä erilaisista sisustuskohteista voit lukea blogistani.  Jos haluat tutustua tarkemmin siihen mitä suunnittelu pitää sisällään luen täältä lisää
Suunnittelutyön laajuus vaihtelee suuresti. Minulta voi tilata esim. vain väri- tai kalustesuunnitelman. Koska olen myös rakennusarkkitehti, pystyn suunnittelemaan myös suuremmat rakennusten muutokset, laajennukset tai kokonaisen rakennuksen. Rakennuslupakuvat ja kaikki niihin liittyvät luvat hoidan asiakkaan puolesta.

Alla joitain  poimintoja tekemistäni suunnitelmista:

Koiramäki Tropin& Nekun apteekki
Koiramäen Tropin& Nekun apteekki. Valokuva Mikko Ala-Peijari, Kauniit kodit

Särkänniemen Koiramäki

Olin suunnittelemassa Koiramäen kokonaiskonseptia vuosina 2012-2013. Suunnittelin kaikki sisustukset ja viheralueet, sekä toimin Maurin Kunnaksen “silminä” koko suunnittelun ja rakentamisen ajan. Tästä linkistä pääset tutustumaan Koiramäen maailmaan, pääset talojen sisälle kurkistamaan koirien huikeaan maailmaan!

Sisustussuunnittelu Eames tuolit vanha omakotitalo remontti vanha rakennus Tampere Pirkanmaa Tampere Pirkanmaa

Omakotitalon peruskorjaus- ja sisustussuunnittelu

Vanhan 80-luvun omakotitalo remontoitiin perusteellisesti, keittiön ja pesutilojen paikat muuttuivat, seiniä purettiin, kalliota räjäytettiin. Kaikki pinnat joko vaihdettiin kokonaan tai maalattiin. Tein taloon myös ulkoväritys- ja pihasuunnitelman.

Eurohostel, aula

Eurohostel Katajanokka

Olen suunnitellut Eurohostellin tiloja jo vuodesta 1997. Ensin uudistettiin aula, sitten huoneet, pesutilat, saunaosasto ja nyt aivan viimeisenä asiakkaiden oleskelu- ja kahvikeittiötilat. Aulan kalusteet ja vastaanottotiski saivat vaikutteita läheisestä satamasta ja suomalaisista materiaaleista (koivuvaneri). Vastaanottotiskin lipat ovat vastapainolla toimivat ja ne pystyy laskemaan alas. Saunaosastoon otin idean suomalaisesta traditiosta: mustaksi poltettu sauna, vanhaa lauttaa, takorautaa ja musiikkina linnunlaulua ja veden liplatusta. Kuvassa 3d-kuva talvella valmistuva oleskelutilasta. Siinä seiniin muurataan savitiiltä,  lamput ripustetaan vesiputkista, betonia lattiaan jne.

Kanta-Hämeen keskussairaalan ravintolasali
Värikäs ravintolasali ja Viveron kalusteet

Kanta-Hämeen keskussairaala

Sairaaloiden väriskaala on useimmiten valkoinen, siellä täällä harmaata ja vihreää. Siksi päätin tehdä ravintolasalin selvästi poikkeamaan tästä väriskaalasta, niinpä seinät ovat terrakotan oranssit. Tilaa piti saada mahdollisimman pehmeä akustiikka, kävihän syömässä koko ison sairaalan henkilökunta. Lattiaan valitsin kokolattiamaton. Alakatto purettiin ja putket jätettiin näkyviin, väleihin asennettiin akustiikka levyt. Tuoleihin halusin pehmeää muotoa, sopivat löytyivät Viveron mallistosta. Muissakin talon tiloissa käytin värejä tai tavallisesta tyylistä poikkeavia laattavalintoja.

Pesuhuone Sisustussuunnittelu pesutilat pesuhuone kallio remontti vanha rakennus Tampere Pirkanmaa
Pesutiloissa kallio jätettiin näkyviin. Valokuva Mikko Ala-Peijari, Kauniit kodit

Valikoima pesutiloja ja kodinhoitohuoneita

Poimintoja erilaisista kodeista, pesutiloista, kodinhoitohuoneista ja saunoista. Tyylejä on monia, riippuen tilaajasta ja tilasta.

Valikoima keittiöitä ja ruokailutiloja

Poimintoja erilaisista kodeista, niiden keittiöistä ja ruokailutiloista. Tyylejä on monia, riippuen tilaajasta ja tilasta.

Keittiö liesi vanha tiili
Sisustussuunnittelu: vanhan rintamamiestalon keittiön ja ruokailutilan remontti. Valokuva LC

Valikoima olohuoneita ja muita tiloja

Poimintoja erilaisista kodeista ja niiden olohuoneista ja muista tiloista. Tyylejä on monia, riippuen tilaajasta ja tilasta.